יום שלישי, 14 במאי 2013

בישול שלישי של Brown Agate - בראון אייל בתיבול פקאנים ותבלינים

אתמול נכנסתי לבישול השלישי והמיוחל של הגרסה שלי לבראון אייל. סגנון אייל אנגלי ש"פותח" בשלהי המאה ה-17 ולא סתם המותג המוכר והמזוהה ביותר כיום עם סגנון בירה זה הוא "NEWCASTLE" השיוך המקומי לעיר הביא לזיהוי המותג עם האתוס והערכים של מעמד הפועלים, הפרולטריון. וכך הוא באמת האייל החום, מר-מתוק ואחיד יחסית בטעמיו.
הבירה שגרמה לי להכין בבישול הראשון שלי אי-פעם את הסגנון הנ"ל, היא דווקא הובגולין של מבשלת Witchwood (קישור לאתר המדליק של החברה: http://www.wychwood.co.uk/) שמפורסמת בעיצוב הלא פורמלי והאגדתי של התוויות שלהם. הבישול הראשון, אותו בישלתי ללא תבלינים ייחודיים, התיישב טוב על החך, אבל אחוזי האלכוהול וכמות הגזים היו נמוכים. בבישול השני, החלטתי כבר להוסיף תבלינים, וגם לתת אבקתי שייתן טיפה יותר גוף וקצף עמיד לבירה (וגם ייתן לשמרים עוד בסיס לעבוד עליו). לפני הבישול השני גלגלתי כל מיני טעמים על הלשון וחשבתי על אילו תבלינים ניתן להוסיף לסגנון זה של בירה בשביל לייחד אותו ולהפוך אותו למשהו אישי שלי. בין הדברים שעלו בראש היו אגוזי פקאן. התחלתי ל"גגל" ברשת בחיפוש אחר תקדים הגיוני לתוספת החדשה שאותה רציתי להכניס. ואכן עלה בידי באחד הפורומים הוכחה לשימוש בפקאנים באייל חום, האתר אליו הגעתי הוא של מבשלת בוטיק אמריקאית בשם lazy magnolia  ממיסיסיפי (קישור לאתר: http://lazymagnolia.com/ourbeer.php). לאחר שקיבלתי אישור לכך שלא יקרה לבירה משהו שיגרום לה להיות בלתי ראויה לשתייה, אצתי להכין את הנגלה השנייה.
סגנון בירה שהשתייך למעמד הפועלים באנגליה - מחווה לשיר של ג'ון לנון שמתאים מאוד לשיח של ימים אלה.



ככה זה נראה (מבטיח) בפעם השנייה כשסיימתי את שלב הביקבוק:

בנגלה השנייה הבירה סבלה לטעמי מאפטר-טייסט מר מדי שלא מתיישב עם סוג הבירה הרצוי והזכירה יותר כיוון של פורטר/סטאוט שהיו אהובים בעיקר על חבריי (הנקראים בפי החברה: שמש ושרון). זו הפעם השלישית שאני מבשל את הבירה, כולי תקווה שבפעם הזאת הן הטעם והן הגוף ואחוזי האלכוהול (ואולי גם לוגו חדש) יתיישרו לכדי בירה שמזכירה במקצת את ברוקלין בראון אייל:

להלן חווית הבישול מאתמול לפי שלבים:
המסת הסירופ - השלב השני לאחר טבילת גרעיני הלתת

הקצף לאחר המסת הלתת האבקתי

פקאנים קלויים מסוכרים בגרביון

הקצפה של הכשות והמדחום

"...לפני שגולש, רגע לפני.. מורידים אותו." ויקטור חסון

אמבטיית קרח לקירור מהיר של המרקחת

הוספת השמרים בטמפ' של 26 מעלות
עוד בירה ששווה אזכור בסגנון באייל החום היא טילבורג'ס בראון אייל, אייל חום הולנדי, קרמלי ופירותי במקצת
מהעיר טילבורג שבהולנד, אותה שתיתי כמובן בנורמה ג'ין בתל אביב וגם ביודל'ה בראשון לציון.

בברכת חג שבועות שמח!


תגובה 1: