בפעם שעברה, הצגתי את שלב הבישול של הבירה שלי:
כהונה Brown Agate - בראון אייל בתיבול פקאנים ותבלינים.
סקרתי מספר בירות באותו סגנון (הובגובלין וכו') שהיוו נקודות השראה בדרך לייצר בירת בראון אייל משלי. כמו כן, עברתי על כמה פאבים בהם שתיתי את הבירות הנ"ל ונהניתי מאוד.
כעת הגענו לשלב הביקבוק. לאחר תסיסה מוצלחת של 9 ימים, ומדידה מדויקת עם ההידרומטר (מד-צפיפות) שלא מתבצעת תסיסה משמעותית בין היום השביעי לתשיעי. החלטתי להעביר את האייל שלי לבקבוקים, דבקתי במסורת של הפקקים הצהובים (בסגנון של ניוקאסל) שנותנים קונטרה יפה לצבע החום של הבירה ושל הבקבוק. הצלחתי לצקת מהבאץ' הנוכחי כ-ח"י ליטרים של בירה שהתפצלו ל-36 בקבוקים. להלן התמונות:
 |
מפל הבירה בין המיכל העליון לתחתון |
 |
חישוק השמרים הנכסף |
 |
שלב הפיקוק |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה