כמו שכולכם יודעים, ואם לא, אז אולי שמתם לב, קיימת תרבות בירה בארץ, כן, גם היא כמו תרבות האוכל מגוונת מאוד ואינה שייכת לתחום אחד או סוג אחד של בירות, ושלא כמו מאכלים מסויימים, הבירה אינה נתפסת כמשקה ים תיכוני/ מזרח - תיכוני.
בארץ מבשלים הכל, מאיילים כהים, ללאגרים בהירים ועד בירות חיטה טראפיסטיות (סגנון מנזרי).
אירוע שבא בכדי להביא את כל הנושא הזה לקדמת הבמה בקיץ ולקדם את נושא בירות הבוטיק בכלל הוא פסטיבל סמואל אדאמס לונגשוט שמתקיים מזה כמה שנים בארץ בלוקיישנים שונים. הפסטיבל מהווה את אירוע ה"גמר" לתחרות שמקיימת המבשלה בשיתוף עם אנשי שיפוט מעולם הבירה ובסיוע מרכז הבירה "בירדי".
שנה שעברה, בקיץ 2012, יצא לי להשתתף בפסטיבל הזה ולהציג סוג אחד של בירה שאותו התגאיתי מאוד להכין:
בירת חיטה בסגנון בלגי שלה אני קורא - כהונה amber wheat - בירה בגוון ענברי עם נגיעות רוזמרין, קינמון ודבש.
את הכמות הצנועה של הבקבוקים שהיו לרשותי, חיסלתי כשעה לפני תום הפסטיבל, וקטפתי כמה מחמאות מאורחי הפסטיבל, במיוחד כשבאו לבקש בירה עם קינמון. בנוסף, זכיתי להכיר כמה שותפים/חברים לתחביב/מקצוע, בכל מיני דרגות של בישול. בתחרות עצמה זכתה מבשלת החזיר השוטה בפרס best in show, התמונות להלן:
נתראה ב2013 ב"ה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה