אתמול, חג שבועות, החלטנו לטייל בזכרון יעקב עם אחי, אשתו והתינוקת. בגלל שהיינו כמה וכמה פעמים כבר במדרחוב המייסדים, חשבנו על משהו שונה קצת ואני כמובן הצעתי שנלך לבקר בפאב מבשלה Pavo. מבשלת בירת בוטיק ישראלית, אותה מעולם לא טעמתי, על אף היותה ממבשלות הבוטיק הבולטות בשנים האחרונות בשוק הבירה הישראלי. המבשלה ממוקמת ברחוב מעלה הראשונים 14, ליד יקבי כרמל, בכניסה המזרחית למושבה, ומציעה בר נחמד ואינטימי, מטבח קטן עם תפריט ממוקד בירה של מנות פתיחה ובשרים, מרפסת שמהווה את הפאב/מסעדה עצמו עם נוף נהדר לאזור הסובב של דרום הרי הכרמל, וחצר גדולה ומרווחת לאירועים עם הצצה למיכלי התסיסה והבישול המכובדים והיפים.
הגענו צמאים ולאחר לבטים וניסיונות שלי לעזור לכל אחד בבחירת הבירה המתאימה לו, החלטנו ללכת על מסלול טעימות משודרג שכלל 5 סוגי בירות + בירה בסגנון טריפל שהיא תת סגנון של בירת מנזרים בלגית. הגענו למסקנה שמסלול הטעימות משתלם ואכן כך. המרנו את בירת הסטאוט של המבשלה שאינה עדיפה על מישהו ספציפי בחבורה, בבירת שנדי שאינה כלולה במסלול טעימות המקורי אותה שתתה גיסתי בהנאה מלאה. הבירות האחרות במסלול היו:
Wheat - בירת חיטה בסגנון בווארי שהלכה לחברה שלי שאוהבת בירות בסגנון ווינשטאפן.
IPA - כאשר האות I הפעם מייצגת את המילה Israel, בירה שהלכה כמובן אליי.
Tripel - שהוזכרה לעיל, עם 9 אחוזי אלכוהול וקשת טעמים רחבה שהלכה לאחי.
Redish Lager - בירת לאגר אדום בסגנון גולדסטאר עשיר בטעמי לתת ובגוף טוב.
Pilsner - לאגר בהיר בסגנון צ'כי.
שני הלאגרים, האדום והבהיר, שימשו כחיזוקים לי ולאחי בשביל לסגור את כמות הבירה הסבירה לשתייה.
האחיינית הקטנה, לא ויתרה על המטרנה.
בעוד מועד, פינקו אותנו בבוטנים מלוחים בשביל לתת קונטרה לבירה. לאחר שטעמנו קצת מהכוסות. החלטנו להזמין אוכל.
לאחר המתנה קלה, קיבלנו 3 המבורגר אנגוס לשולחן ופרושוטו בליווי פוקצ'ה.
על אף המראה המבטיח והריחות הטובים, ההמבורגר היה טוב אך טעון שיפור. הפרושוטו השביע את חברה שלי והפוקצ'ה שהתלוותה אליו ביחד עם 3 סוגים של חמוצים היו מצוינים. סגרתי עם קולה כמובן.
לאחר אתנחתא ועיכול של הנוף והאוכל, המשכנו לסיבוב קל במדרחוב שנמצא במרחק של 10 דקות הליכה במעלה הגבעה.
לסיכום, מבשלת פאבו בהחלט מציגה מבחר רחב של בירות מאוזנות ובאיכות מצוינת, שללא ספק אחזור לטעום מעכשיו בחנויות להן היא משווקת.
האתר של פאבו: http://www.pavo.co.il/
עוד מבשלות פאב ראויות לציון:
דנסינג קאמל http://www.dancingcamel.com/
ג'מס http://www.jems.co.il/pc/
הנוף הנשקף מהמרפסת |
Wheat - בירת חיטה בסגנון בווארי שהלכה לחברה שלי שאוהבת בירות בסגנון ווינשטאפן.
IPA - כאשר האות I הפעם מייצגת את המילה Israel, בירה שהלכה כמובן אליי.
Tripel - שהוזכרה לעיל, עם 9 אחוזי אלכוהול וקשת טעמים רחבה שהלכה לאחי.
Redish Lager - בירת לאגר אדום בסגנון גולדסטאר עשיר בטעמי לתת ובגוף טוב.
Pilsner - לאגר בהיר בסגנון צ'כי.
שני הלאגרים, האדום והבהיר, שימשו כחיזוקים לי ולאחי בשביל לסגור את כמות הבירה הסבירה לשתייה.
האחיינית הקטנה, לא ויתרה על המטרנה.
בחצי הדרך.. |
בעוד מועד, פינקו אותנו בבוטנים מלוחים בשביל לתת קונטרה לבירה. לאחר שטעמנו קצת מהכוסות. החלטנו להזמין אוכל.
לאחר המתנה קלה, קיבלנו 3 המבורגר אנגוס לשולחן ופרושוטו בליווי פוקצ'ה.
על אף המראה המבטיח והריחות הטובים, ההמבורגר היה טוב אך טעון שיפור. הפרושוטו השביע את חברה שלי והפוקצ'ה שהתלוותה אליו ביחד עם 3 סוגים של חמוצים היו מצוינים. סגרתי עם קולה כמובן.
לאחר אתנחתא ועיכול של הנוף והאוכל, המשכנו לסיבוב קל במדרחוב שנמצא במרחק של 10 דקות הליכה במעלה הגבעה.
לסיכום, מבשלת פאבו בהחלט מציגה מבחר רחב של בירות מאוזנות ובאיכות מצוינת, שללא ספק אחזור לטעום מעכשיו בחנויות להן היא משווקת.
קצת דחוס ועם ירקות להכנה עצמית - המבורגר אנגוס של פאבו. |
IPA נהדר |
האחיינית, יערה, מבסוטה מכל רגע. |
האתר של פאבו: http://www.pavo.co.il/
עוד מבשלות פאב ראויות לציון:
דנסינג קאמל http://www.dancingcamel.com/
ג'מס http://www.jems.co.il/pc/
לחיים! |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה