יום רביעי, 10 ביולי 2013

בישול שלישי של אמבר וויט - בירת חיטה בתיבול קינמון ותבלינים

אז אחרי 4 שעות, 2 גלישות לא מתוכננות וכוויה קלה אחת, סיימתי להכין את אמבר וויט - בירת חיטה בתיבול קינמון ועוד, אותה בישלתי בשנה שעברה לתחרות של סמואל אדמס לונגשוט. מדובר בבירה איכותית כיאה לבירות חיטה, גוף בינוני עד מלא, צבע ענברי, ראש קצף מכובד ובין 6% ל-7% אחוזי אלכוהול. להלן תמונות מתהליך הבישול:


השרייה ומיצוי לתת פילזנר - חצי שעה ב70 מעלות


הוספת הסירופ ובישול במשך רבע שעה באותה טמפרטורה

המסת לתת חיטה אבקתי

הקצפה ראשונה לאחר הוספת לתת אבקתי

זהירות! כמעט גולש! - הוספת כשות מזן קסקייד במשך חצי שעה ברתיחה

קירור מהיר של התירוש באמבטיית קרח

הוספת השמרים למיכל התסיסה

המתנה של שבוע - 10 ימים לסיום התסיסה

תגובה 1:

  1. פשוט מדהים...

    פשוט בא לח לשתות את הבירה

    תומונות מעולות

    דוגמא נהדרת ל - הכנת בירה ביתית

    השבמחק